تکلیف صندوق‌های سرمایه‌گذاری با تغییر سود بانکی

صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری

این روزها با تغییر قیمت ارز و طلا، بعضی از بانک ها و موسسات مالی خصوصی با بالا بردن سود، قصد جلب نظر مشتریان را داشته تا از نقدینگی اضافی در دستان آن ها، سودی نیز حاصل بانکشان شود. این بانک ها و موسسات مالی در واقع از دستورالعمل های شورای پول و اعتبار بانک مرکزی تخطی کرده اند. حال باید دید با این تغییرات سود، در صندوق های سرمایه گذاری چه تغییراتی ایجاد می شود؟

تغییرات سود بانکی


بنا بر دستورات صادر شده در سال ۱۳۹۶، سود سپرده های یک ساله ۱۵ درصد و سپرده های کوتاه مدت ۱۰ درصد است. ولی درحال حاضر بعضی از این موسسات این سود را به ۲۱ درصد رسانده اند.
سود ۲۱ درصدی اغلب فقط به مشتریان خاص و با شرایط محدود داده می شود. بعضی از بانک ها و صندوق‌های سرمایه گذاری این سود را برای سپرده های بالای ۱۰۰ میلیون تومان ارائه می دهند. حتی بعضی از این بانک ها و صندوق ها به حساب های بالای یک میلیون تومان نیز این سود را واریز می کنند. هرچند این سود از نظر بانک مرکزی قانونی نیست.

در واقع تغییرات در بازار ارزی و طلا باعث شده است که بعضی از بانک ها و صندوق های سرمایه گذاری از دستورات بانک مرکزی تخطی کنند و مال مشتری را به سمت خود جلب کنند. شروع این تخلف ها در واقع از زمانی که بانک مرکزی مجوز انتشار اوراق گواهی ۲۰ درصدی را به بانک ها، در بسته مدیریت بازار ارز ارائه داد، شروع شد. در واقع این نرخ و مصوبه را برای جذب نقدینگی کشور به بانک ها داد تا بتواند بازار ارز را تا حدی تحت کنترل قرار دهد.

 

صندوق های سرمایه گذاری

سود صندوق های سرمایه گذاری

این مصوبات از سال ۹۶ برای کاهش سود بانکی با هدف کاهش تورم در بازار از طرف بانک مرکزی انجام شد تا بدین ترتیب بانک های خصوصی و صندوق های سرمایه گذاری که اخلال در سیستم های پولی و بانکی ایجاد می کنند نیز کنترل کند.

با اجرایی شدن دستورالعمل بانک مرکزی در رابطه با پرداخت حداکثری سودهای علی‌الحساب به سپرده‌های بانکی، شرایط سود در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. براین اساس باید سود صندوق‌های با درآمد ثابت به حداکثر ۱۵ درصد کاهش پیدا کند.

 شرکت برنامه نویسان نو اندیش پاسارگاد پیشرو در طراحی نرم افزارهای مدیریتی تعاونی اعتبار و مدیریت قرض الحسنه، به شما کمک می کند تا به راحتی سود و پرداخت های لازم مربوط به سپرده خود را مدیریت کنید.

 

تکلیف صندوق های سرمایه گذاری


پس از این که بانک مرکزی دستورات مربوط به سود حداکثری به سپرده های بانکی را اجرایی کرد، سود دهی در صندوق‌ها نیز تغییر یافت. بنا بر دستورات بانکی سال ۹۶، سود صندوق های سرمایه گذاری با در آمد ثابت، تا ۱۵ در صد کم شود.
بانک ها از ۱۱ شهریور سال ۹۶ مجبور بودند که نرخ های سود سپرده را براساس بخشنامه جدید بانک مرکزی هماهنگ کنند. همانطور که گفتیم بانک ها و صندوق های سرمایه گذاری باید سود سپرده های بانکی کوتاه مدت را به ۱۰ درصد و مدت دار را به ۱۵ درصد کاهش می دادند.

در گذشته، از آنجا که صندوق های سرمایه گذاری سود بیشتری برای سپرده ارائه می دادند، یکی از منبع های اصلی برای مشتریان بوده و افراد بیشتری را به خود جلب می کردند. این حرکت آن ها باعث شده بود که بانک مرکزی به چالش جدیدی کشیده شود. به این صورت که این صندوق های سرمایه گذاری رقیب سپرده های بانکی شده بودند. اما بعد از مصوبه جدید بانک مرکزی، سود این صندوق ها نیز می بایست با نرخ سود علی الحساب مقرر هماهنگ شود.

در کنار این موضوع که حساب‌های سپرده با اجرایی شدن این دستورالعمل به طور علی‌الحساب گشایش یافته و دیگر از ابتدا شامل سود قطعی نخواهد شد، در مورد گزینه دیگر پیش‌روی مشتریان برای سرمایه‌گذاری در بانک‌ها نیز تغییرات اعمال شد. این در حالی است که امروزه صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دلیل پرداخت سود بالاتر از سود سپرده، به یکی از محل‌های اصلی سپرده‌گذاری مردم در بانک‌ها تبدیل شده و حتی در مدت گذشته یکی از چالش‌های موجود بر سر راه سود بانکی بوده‌اند. چرا که بانک‌ها در این صندوق‌ها با ارقام متفاوت و بالایی که برای سود پرداخت می‌کردند جذب سپرده کرده و به سمتی پیش رفتند که صندوق های‌ سرمایه‌ گذاری به رقیبی برای سپرده‌ بانکی تبدیل شدند.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

دیدگاه ها بسته شده است