اپلیکیشن ها نرم افزارهایی هستند که وظایف خاصی را برای کاربران انجام می دهند. شما می توانید اپلیکیشن های جدید را نصب کرده، اپ هایی که از قبل روی سیستم ها قرار دارد را آپدیت کنید و در انتها می توان آن ها را حذف کرد. در این مقاله درباره اپلیکیشن موبایل یا برنامه های نرم افزاری صحبت خواهیم کرد که اکثر ما آن را بر روی وسایل کامپیوتری خود داریم تا بهترین استفاده را از این ابزار ببریم. در ادامه به معرفی پلتفرم های مختلف پرداخته و انواع اپلیکیشن های نرم افزاری را مثال زده و تعریف می کنیم.

پلتفرم چیست؟


می توان پلتفرم را به سادگی یک سیستم عامل معرفی کرد که تمام اپلیکیشن ها روی آن اجرا می شوند. سه نوع اصلی از پلتفرم ها برای اپلیکیشن  به شرح زیر هستند:

  • اپ های پلتفرم دسکتاپ: برنامه های تحت ویندوزوی که بر روی سیستم عامل های دسکتاپ مانند مک، ویندوز، لینوکس و غیره نصب و اجرا می شوند.
  • اپ های پلتفرم موبایل: اپلیکیشن موبایل که روی سیستم عامل گوشی همراه مانند اندروید، iOS، بلکبری و غیره نصب شده و اجرا می شوند.
  • اپلیکیشن های پلتفرم وابسته به وب: اپ هایی هستند که به صورت آنلاین اجرا شده یا می توان گفت که این اپ ها به صورت ابری برنامه نویسی شده اند.

عکس های زیر سه نمونه اپلیکیشن در پلتفرم های مختلف را نشان می دهند.

اپلیکیشن دسکتاپ
اپلیکیشن دسکتاپ

 

اپلیکیشن موبایل
اپلیکیشن موبایل

 

اپ های وابسته به وب و آنلاین
اپ های وابسته به وب و آنلاین

 

انواع اپلیکیشن های محبوب


امروزه تعداد زیادی اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ یا آنلاین وجود دارد که می توان این اپ ها را به چند نوع اصلی زیر تقسیم کرد:

  1. Productivity Softwares یا نرم افزارهای سودمند
  2. Collaborative Softwares یا نرم افزارهای مشارکتی
  3. Utility Softwares یا نرم افزارهای کاربردی
  4. Specialized Softwares یا نرم افزارهای خاص

نرم افزارهای سودمند

نرم افزارهایی هستند که برای وظایف خاص، سودمند و مفید توسط کاربران به کار گرفته می شوند، مانند نرم افزارهای نوشتاری، مدیریت اطلاعات شخصی، پرزنتیشن و ارائه ها، ذخیره سازی اطلاعات، فرستادن ایمیل و … .

نرم افزارهای مشارکتی

نرم افزارهای مشارکتی به افراد کمک کرده تا با دیگران در ارتباط باشند و با یکدیگر کار کنند، همچنین برای به اشتراک گذاری اطلاعات مناسب هستند. از انواع این نرم افزارها می توان به اپ های آفیس، گوگل درایو، همکار راه دور ویندوز، مسنجرها، پیام رسان مایکروسافت و … از این دست اشاره کرد.

نرم افزارهای کاربردی

نرم افزارهای کاربردی، معمولا در دسته اپ ها قرار نمی گیرند، زیرا به طور مستقیم با کاربرانی که با کامپیوتر سروکار دارند، درگیر نمی شوند. با این حال، این نوع نرم افزارها باعث می شوند که کامپیوترها راحت تر کار کرده و اجازه می دهند که فایل های کامپیوتر، مدیریت شده و به انتشار گذاشته شوند. از این نوع اپلیکیشن می توان به آنتی ویروس هایی مانند نورتن، McAfee و فایروال ها، نرم افزارهای چک کردن دیسک جهت کنترل و تصحیح خطاهای دیسک یا نرم افزارهای فشرده سازی اطلاعات مثل winzip اشاره کرد.

Specialized Softwares یا نرم افزارهای خاص

این نوع نرم افزارها برای وظایف خاصی طراحی شده اند. نرم افزارهای مخصوص حرفه و کسب و کار خاص مثل نرم افزارهای CAD یا مواردی که حاوی اطلاعاتی در مورد داروها و بیماری ها هستند یا نرم افزارهای حسابداری و … از این قبیل هستند. از انواع دیگر این نرم افزارها، می توان اپ های سرگرمی و بازی را نام برد. AutoCAD، Adobe Photoshop، Spotify و غیره نیز از این دست اپلیکیشن ها هستند.

نرم افزار مدیریت حسابداری و نرم افزار صندوق قرض الحسنه شرکت برنامه نویسی پاسارگاد نیز مجهز به همراه بانک می باشد و به راحتی می توانید تمامی کارهای مربوط به حساب قرض الحسنه خود را از طریق اپلیکیشن موبایل آن انجام دهید. پاسارگاد برای جلب رضایت شما عزیزان تمامی سامانه های مورد نیاز و تکمیل کننده نرم افزار صندوق قرض الحسنه را پیاده سازی کرده است. از آخرین سامانه هایی که پاسارگاد پیاده سازی کرده است تراکنش های بانکی با کد USSD است که توانسته تحولی دیگر در صندوق های قرض الحسنه ایجاد کند

 

در اینجا خلاصه ای از انواع نرم افزارها و اپلیکیشن ها را بیان کردیم. اپلیکیشن موبایل مربوط به گوشی های همراه را می توان برای سیستم های اندروید از Google Play و برای سیستم های iOS از App Store دانلود کرد. اپلیکیشن های دسکتاپ معمولا در صفحات وب سایت اپ مورد نظر، قابل دانلود و نصب هستند.

[ratings]

اسکرول به بالا