ساتنا و پایا چیست؟

پایا چیست؟

پایا (سامانه پایاپای الکترونیک) یک سامانه انتقال وجه بین بانکی در ایران است که به افراد و شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا مبالغ کوچک و متوسط را بین حساب‌های بانکی مختلف انتقال دهند. این سامانه به صورت دسته‌ای کار می‌کند، به این معنا که تراکنش‌ها در فواصل زمانی مشخصی (معمولاً چند بار در روز) پردازش و انجام می‌شوند.

ویژگی‌های پایا

  • انتقال دسته‌ای: انتقالات در چند نوبت در طول روز انجام می‌شود و زمان انجام تراکنش‌ها طولانی‌تر است.
  • سقف مبلغ انتقال: در حال حاضر حداکثر مبلغ قابل انتقال در سامانه پایا برای هر تراکنش ۱۰۰ میلیون ریال است.
  • کارمزد پایین: کارمزد انتقال وجه در پایا نسبت به سایر روش‌ها کمتر است.
  • انتقال زمان‌بندی شده: امکان تنظیم انتقالات منظم در زمان‌های مشخص (مانند حقوق کارکنان) فراهم است.

به منظور تأمین امنیت بیشتر در تراکنش‌های مالی ساتنا و پایا، به همراه سایر اطلاعات، وارد کردن کد امنیتی CVV2 و تاریخ انقضای کارت نیز ضروری است.

ساتنا چیست؟

ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) سامانه‌ای است که برای انتقال مبالغ بزرگ و فوری بین حساب‌های بانکی مختلف به کار می‌رود. برخلاف پایا، ساتنا به صورت فوری و در همان لحظه، تسویه را انجام می‌دهد و برای پرداخت‌های با مبالغ بالا مناسب است.

ویژگی‌های ساتنا

  • انتقال آنی: انتقالات در ساتنا به صورت آنی و بلافاصله پس از درخواست انجام می‌شوند.
  • سقف مبلغ انتقال: حداقل مبلغ قابل انتقال در ساتنا ۵۰۰ میلیون ریال است و سقفی برای آن وجود ندارد.
  • مناسب برای مبالغ بزرگ: ساتنا برای انتقالات با مبالغ بالا و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کارمزد بیشتر: به دلیل آنی بودن و انتقال مبالغ بزرگ، کارمزد ساتنا بیشتر از پایا است.
سامانه پایا و ساتنا برای قرض الحسنه ها

پایا و ساتنا دو سامانه‌ی انتقال وجه الکترونیکی هستند که با استفاده از  شناسه واریز، امکان انتقال سریع و امن وجه را فراهم می‌کنند. با استفاده از این شناسه، امکان انتقال وجه به صورت خودکار و بدون نیاز به اطلاعات اضافی فراهم می‌شود.

تفاوت ساتنا با پایا

ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) و پایا (پایاپای الکترونیکی) دو سامانه الکترونیکی برای انتقال وجه بین بانکی در راستای تحقق بانکداری الکترونیکی در ایران هستند. این سامانه‌ها با حذف واسطه‌ها و تسویه آنی تراکنش‌ها، سرعت و امنیت تراکنش‌های بانکی را به طور قابل توجهی افزایش داده‌اند.

ویژگی
سامانه پایا
سامانه ساتنا
نوع انتقال
دسته‌ای (Batch)
آنی (Real-time)
زمان انتقال
چند ساعت تا یک روز کاری
کمتر از ۳۰ دقیقه
سقف مبلغ
۱۰۰ میلیون تومان
بدون سقف
کف مبلغ
1 ریال
۵۰ میلیون تومان
کاربرد
پرداخت‌های روزمره، حقوق و دستمزد، پرداخت قبوض، انتقال‌های کوچک
انتقال‌های فوری با مبالغ بالا، تسویه حساب‌های تجاری، پرداخت‌های بزرگ
کارمزد
0.01 درصد مبلغ تراکنش با کف 2.400 ریال و سقف 30.000ریال
0.02 درصد مبلغ تراکنش تا سقف 280.000 ریال
تسویه
دسته‌ای و در بازه‌های زمانی مشخص
فردی و آنی

به جهت سهولت انتقال وجه برای قرض الحسنه ها و تعاونی های اعتبار، شرکت برنامه نویسان پاسارگاد اقدام به ارائه سامانه ساتنا/ پایا در کنار نرم افزار صندوق قرض الحسنه و نرم افزار تعاونی اعتبار پاسارگاد نموده است. با فعال سازی این سامانه، کاربران صندوق می توانند بدون نیاز به استفاده از اینترنت بانک ها و مستقیما از داخل برنامه صندوق، بدون محدودیت مبلغ و تعداد تراکنش، انتقال وجه انجام دهند. جهت تمایل به دریافت اطلاعات جامع تر درباره این سامانه کاربردی به صفحه "سامانه ساتنا/ پایا" مراجعه فرمایید.

سوالات متداول
  1. واریز پایا چیست؟

    واریز پایا یکی از روش‌های رایج انتقال وجه بین بانکی در ایران است. این روش به شما اجازه می‌دهد تا مبلغ مشخصی را از حساب خود در یک بانک به حساب دیگری در بانک متفاوت واریز کنید.
  2. حواله منظم پایا چیست؟

    حواله منظم پایا یک سرویس بانکی است که به شما اجازه می‌دهد تا انتقال وجه بین حساب‌های خود یا حساب افراد دیگر را به صورت منظم و برنامه‌ریزی شده انجام دهید. به جای اینکه هر بار به صورت دستی برای انتقال وجه اقدام کنید، می‌توانید یک بار تنظیمات حواله منظم را انجام داده و سپس سیستم به صورت خودکار در تاریخ‌های مشخص مبلغ مورد نظر را به حساب مقصد واریز کند. این سرویس برای پرداخت‌های تکراری مانند اجاره، قسط وام، حقوق کارمندان و … بسیار کاربردی است. با استفاده از حواله منظم پایا، شما می‌توانید از فراموش کردن پرداخت‌ها جلوگیری کرده و زمان خود را صرف امور مهم‌تر کنید.
  3. پایا مخفف چیست؟

    پایا مخفف عبارت “سامانه پرداخت الکترونیکی آنی” است.
  4. مدیریت نقدینگی در ساتنا چیست؟

    مدیریت نقدینگی در ساتنا به معنای کنترل و نظارت بر جریان وجوه نقد در یک سازمان یا شرکت است که از طریق سامانه ساتنا انجام می‌شود. سامانه ساتنا یک سیستم پرداخت آنی است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا تراکنش‌های مالی خود را به صورت لحظه‌ای و با امنیت بالا انجام دهند. با استفاده از ابزارهای مدیریت نقدینگی در ساتنا، سازمان‌ها می‌توانند به صورت دقیق بر موجودی حساب‌های خود نظارت کنند، پرداخت‌ها را برنامه‌ریزی کرده و از بروز مشکلات نقدینگی جلوگیری کنند. این مدیریت شامل مواردی مانند پیش‌بینی جریان نقدینگی، تعیین حداقل موجودی حساب‌ها، تنظیم سقف پرداخت‌ها، و تحلیل تراکنش‌ها می‌باشد. با استفاده از این ابزارها، سازمان‌ها می‌توانند بهینه‌سازی در استفاده از منابع مالی خود داشته باشند و ریسک‌های مرتبط با نقدینگی را کاهش دهند.
  5. ساتنا مخفف چیست؟

    ساتنا مخفف عبارت سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی است.
  6. شرح مقصد در ساتنا چیست؟

    شرح مقصد در ساتنا به اطلاعاتی گفته می‌شود که هنگام انجام یک تراکنش در سامانه ساتنا، در مورد حساب دریافت‌کننده وجه وارد می‌شود.
  7. شناسه شبای مقصد در ساتنا چیست؟

    یک کد منحصر به فرد برای هر حساب بانکی است که به عنوان آدرس حساب در تراکنش‌های بانکی، به ویژه در سامانه‌های مانند ساتنا و پایا استفاده می‌شود. این کد شامل اطلاعاتی مانند شماره شعبه، شماره حساب و کد کشور است. زمانی که شما می‌خواهید در سامانه ساتنا وجهی را به حساب دیگری واریز کنید، باید شناسه شبای دقیق حساب مقصد را وارد کنید. این کار باعث می‌شود که وجه به طور دقیق و بدون خطا به حساب مورد نظر واریز شود. استفاده از شناسه شبا در تراکنش‌های بانکی، احتمال خطا در وارد کردن اطلاعات حساب را به شدت کاهش می‌دهد و به این ترتیب، روند انتقال وجه را بسیار دقیق و امن می‌کند.
  8. فرق پایا و ساتنا و پل چیست؟

    پایا، ساتنا و پل سه سامانه بانکی هستند که برای انتقال وجه بین بانکی استفاده می‌شوند، اما هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. پایا برای تراکنش‌های با مبلغ کمتر و در بازه‌های زمانی مشخص طراحی شده و سرعت آن نسبت به دو سامانه دیگر کمتر است. ساتنا برای انتقال وجه با مبالغ بالاتر و به صورت آنی استفاده می‌شود و بیشتر برای تراکنش‌های بین‌شرکتی مناسب است. پل نیز سامانه‌ای است که برای انتقال وجه با مبالغ کمتر و به صورت آنی در هر ساعت از شبانه‌روز طراحی شده و به عنوان جایگزینی برای کارت به کارت در نظر گرفته می‌شود. به طور خلاصه، انتخاب بین این سه سامانه به عوامل مختلفی مانند مبلغ مورد نظر برای انتقال، زمان مورد نیاز برای انجام تراکنش و نوع تراکنش بستگی دارد.
  9. سیکل پایا چیست؟

    سیکل پایا به فرآیند پردازش و انجام تراکنش‌های بانکی در سامانه پایا گفته می‌شود. در واقع، سیکل پایا تعیین می‌کند که چه زمانی یک تراکنش ثبت شده در سامانه پایا، پردازش و به حساب مقصد واریز شود.
  10. آیا سامانه ساتنا و پایا پاسارگاد، ویدئو معرفی دارد؟

    لینک ویدئو سامانه ساتنا و پایا برای قرض الحسنه ها در آپارات

برای واریز وجه به حساب پس انداز نیز می توان از این روش انتقال وجه استفاده کرد. در صورت تمایل به دانستن "روش های پس انداز" این مقاله را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید