از آنجایی که قرض الحسنه یک نهاد اسلامی مالی می باشد و با هدف کمک به افراد برای دریافت وام با بهره کم در زمان سریع تر ایجاد شده است، حسابداری این بخش به صورت شرعی و بازگشت وام با سود بسیار کم انجام می گردد.
اهداف حسابداری صندوق قرض الحسنه عبارتند از:
امروزه صندوق های قرض الحسنه بر اساس سیاستهای مالی خود میتوانند انواع حساب را داشته که هریک به نحوی نیاز به حسابداری دارد ولی به صورت کلی می توان گفت که صندوق قرض الحسنه از دو مدل حسابداری بهره می برد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
به طور معمول می توانید در صندوق قرض الحسنه سه نوع حساب داشته باشیم :
هر یک از این نوع حسابها به شکل کاملا اختصاصی حسابرسی می شوند.
نوع دیگر حساب ها که امروزه معمول تر هست حساب های تک بخشی می باشد که تمامی عملیات و تراکنشها بر روی یک حساب اجرا میگردد و نیاز به ایجاد حسابهای متفاوت نیست . در این روش حسابداری نیز به صورت یکپارچه روی یک حساب اجرا می گردد.
در صندوقهای قرض الحسنه، داشتن نرم افزار مدیریت صندوق قرض الحسنه یکی از الزامات به حساب می آید این نرم افزارها با سامانه ها و قابلیتهایی که دارند به مدیریت بهتر صندوق کمک می کنند .
نرم افزار مدیریت صندوق قرض الحسنه شامل بخشهای بسیاری است که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
هر یک از این بخشها خود به تنهایی می تواند دارای زیر مجموعه ای از داده باشد که به تسهیل تمامی امور در صندوق قرض الحسنه کمک میکند
ما در این برنامه تمامی نیازمندی های مورد نیاز برای نحوه حسابرسی و حسابداری در صندوق قرض الحسنه را فراهم آورده ایم به کمک این نرم افزار تمامی بخشهای مالی، وام، حسابرسی،معوقات، چک و … را میتوانید مدیریت کنید. شما می توانید در صفحه برنامه مدیریت صندوق قرض الحسنه ما اطلاعات بیشتری درباره این نرم افزار بدست آورید.
علاوه بر این شرکت پاسارگاد مجموعه ای از سامانه های نرم افزاری و سخت افزاری را برای برنامه صندوق قرض الحسنه پاسارگاد فرآهم آورده است که به صندوق قرض الحسنه در بروز بودن و توسعه پیدا کردن به سمت بانکداری اینترنتی کمک میکند و نرم افزار صندوق را از حالت سنتی خارج می کند
بخشی از این سامانه ها عبارتند از »
نحوه حسابداری با نرم افزار صندوق قرض الحسنه
در ادامه بعضی از نکات که در حسابداری صندوق قرض الحسنه، مهم می باشد و نیاز به توجه مدیران دارد را اشاره خواهیم کرد.
دقت در ثبت تراکنشها: ثبت دقیق تراکنشها و دسترسی آسان به آنها یکی از مواردی می باشد که نیاز به توجه مدیران دارد
مدیریت ریسک: مدر صندوقهای قرض الحسنه توجه به مدیریت ریسکهای مالی و امنیتی نیز حائز اهمیت است
بررسی مستمر: نررسی های مستمر به مدیریت حسابها و جلوگیری از مشکلات بسیار کمک میکند.
در نرم افزار صندوق قرض الحسنه به سادگی و در چند مرحله میتوان تمامی حسابها را بررسی کرد و به نوعی میتوان گفت حسابداری در این حوزه بسیار ساده و آسان می باشد.
ثبت سپردهها: ثبت سپرده به معنای جمع آوری اطلاعات حساب تمامی افرادیست که در قرض الحسنه حساب پس انداز دارند
ثبت وامگیرندگان: افراد و متقاضیانی که برای دریافت وام ثبت نام کرده اند
ثبت تراکنشهای مالی: ثبت تمامی پرداختها و دریافتها در همه حسابها به صورت مجزا و دقیق
تهیه گزارشهای مالی: امکان تهیه گزارشهای دوره ای، روزانه، ماهانه از هر حساب و کل حسابها