شبکه شتاب یا سیستم بانکداری شتاب

شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی که امروزه با نام شبکه شتاب شناخته می شود، در سال ۸۱ برای اتصال شبکه پرداخت بانک ها باهم و راحتتر کردن تبادل های بانکی، توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شد.

شبکه شتاب چیست


این شبکه، اطلاعات مربوط به انتقال های بین بانکی را برای کاربران بانک ها ایجاد می کند. از جمله خدماتی چون، خرید الکترونیکی، انتقال و برداشت وجه، اعلام مانده حساب و پرداخت قبوض در این موارد قرار می گیرد.
شبکه شتاب از یک واسطه بنام سوییچ استفاده می کند که نوعی پایگاه داده برای جابجایی اطلاعات بین مبدا و مقصد تبادلی است. این اطلاعات توسط تراکنش های بانکی از محل پایانه فروش یا خودپرداز ها توسط شبکه شتاب برای فروشنده ارسال می شود.

اگر در ضمن مطالعه این مقاله، سوالاتی در زمینه سیستم امنیتی وب نرم افزار های قرض الحسنه نیز داشته باشید؛ در این خصوص به اطلاع شما عزیزان می رسانیم که شرکت برنامه نویسان نو اندیش پاسارگاد، در زمره پیشروترین ها در برنامه نویسی برنامه مدیریت  قرض الحسنه و تعاونی اعتبار می باشد که در جهت بانکداری اسلامی قدم برداشته است. و مجموعه ای از سامانه ها را برای پوشش و تکمیل نرم افزار درکنار آن قرار داده است از جمله این سامانه ها عبارتند از: سامانه سیستم تماس معوقات و شناسه پرداخت

شما عزیزان می توانید برای درخواست دمو و گرفتن پاسخ سوالات خود این زمینه با ما تماس بگیرید، تا مشاوران ما راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار دهند.

 

خدمات شبکه شتاب


خدمات شبکه شتاب
خدمات شبکه شتاب

پایانه فروش(POS)

یکی ار خدماتی که شبکه شتاب ارائه می دهد، دستگاه های پوز Pos هستند که با استفاده از کارت های بانکی می توان محصولی را خریداری کرد تا به صورت الکترونیکی، مبلغی از حساب مشتری به صاحب کسب و کار برود. این روش، چگونگی پرداخت را برای هر دو طرف قرارداد بهتر و آسان تر کرد، بدین صورت که نگرانی ها برای حمل پول نقد را برای هر دو طرف کاهش داد و باعث شد تا در زمان معامله نیز صرفه جویی شود.
با گذر زمان، استفاده از این دستگاه های پوز روز به روز بیشتر می شود، شرکت ها، تعاونی ها، داروخانه ها، هتل و بیمارستان ها، و هزاران مراکز دیگر هم اکنون از این نحوه جابجایی پول نقد استفاده می کنند.

اگر زمان کافی برای مطالعه متن ندارید…. شما دوستان میتوانید مجموعه اطلاعات گفته شده در این صفحه را در پادکست ما گوش دهید 

 

خودپرداز(ATM)

دستگاه خودپرداز(ATM) - خدمات شبکه شتاب
دستگاه خودپرداز(ATM) – خدمات شبکه شتاب

دستگاه های ATM در واقع جایگزین های الکترونیکی بانک ها هستند که کاربر می تواند تنها با استفاده از کارت بانکی خود، کارهای بانکی خود را بدون این که در صف بانکی بایستد و با نفر دیگر صحبت کند انجام دهد.
شبکه شتاب این امکان را ایجاد کرده است تا کاربران بتوانند از دستگاه های خودپرداز ATM و POS برای انجام کارهای بانکی خود استفاده کنند. از دیگر خدمات این شبکه می توان به خرید و فروش کالاها در اینترنت نیز پرداخت، بدون این که لازم باشد مشتری و فروشنده با همدیگر ملاقاتی داشته باشند.

از شبکه شتاب می توان در تمام شهرهای ایران استفاده کرد و آینده آن این است که به شبکه خلیج فارس GCCNET اتصال پیدا کند تا استفاده از بانک های داخلی ایران و جابجایی دارایی ها آسان تر صورت پذیرد.

عملکرد سیستم شبکه شتاب


با این حال سیستم شبکه شتاب فراتر از آنچه که توضیح داده شده است می باشد:

  • جابجایی اطلاعات مربوط به خرید و فروش ها و پرداخت های بین بانکی ای که توسط کاربران بانک های عضو شبکه شتاب صورت می گیرد.
  • بررسی تمام تراکنش های درون بانکی و بررسی دریافت ها، پرداخت ها، مشخص کردن مبلغ های بستانکاری و بدهکاری بانک ها به صورت روزانه
  • استانداردها، مقررات اجرایی، دستورالعمل و راهنمایی ها همه برای تمام مشترکین طرح شتاب بکسان خواهد بود.
  • بررسی اشتباهات پیش آمده و حل آن ها بین بانک های عضو شبکه شتاب
  • آموزش و راهنمایی کارمندان بانک ها و دیگر مواردی که می توانند بازده بانک ها و یا دیگر موسسات را بیشتر کند.

فواید شبکه شتاب


همان طور که گفته شد؛ این شبکه شتاب فواید بسیاری خواهد داشت. با استفاده از این شبکه، کاربران آن می توانند در تمام اوقات شبانه روز، پرداخت های بانکی و دیگر خدمات خود را انجام دهند. بدین ترتیب در وقت و انرژی برای رفتن به بانک ها کاهش خواهد یافت، این مساله باعث می شود که تا کاربران با آرامش بیشتر به کارهای خود رسیدگی کنند و استرس کمتری داشته باشند. مصرف سوخت و ترافیک کمتر خواهد شد، آلودگی نیز به همین ترتیب کاهش می یابد.

با صرفه جویی در زمان کاربران شبکه شتاب می توان گفت، که در خزانه های مالی کشور نیز صرفه جویی می شود، از آنجا که مشتریان که خود کارمند دولت هستند، نیازی نیست زمانی برای رفتن به بانک ها و معطل ماندن پشت باجه های بانک ها صرف کنند. پس می توان از این که بانکداری دیجیتال در واقع در جهت بهبود زندگی کاربران قدم برداشته است و از خواسته های عقلانی آنهاست اطمینان حاصل کرد. با گذر زمان، نمی توان از مشتریان انتظار داشت مانند گذشته با کاغذبازی کار خود را پیش ببرند.

امنیت سیستم شبکه شتاب


اهمیت امنیت سیستم شبکه شتاب
اهمیت امنیت سیستم شبکه شتاب

درست است که این شبکه، فواید بسیاری دارد، فوایدی که نمی توان از آن ها به راحتی گذشت، ولی متاسفانه شبکه شتاب یک عیب بزرگ دارد که هم اکنون حتی بسیاری از کشور های در حال گسترده را نیز درگیر خود کرده است و آن چیزی نیست جز امنیت شبکه انتقال اطلاعات بین بانکی است. مشکلات مربوط به امنیت کارت های بانکی روز به روز بیشتر شده و هر روزه به سوءاستفاده‌گران آن افزوده می شود.

شبکه شتاب نیز متاسفانه از این مقوله مستثنی نیست. می توان گفت که بسیاری از کلاه برداران تلاش زیادی می کنند تا با استفاده از رموز بانکی، پرداخت هایی انجام داده و از حساب دیگران برداشت کنند. هر چند می توان با استفاده از رموز دوم و تغییر رمز بانکی به طور مستمر از این کار جلوگیری کرد.

عضویت در شبکه شتاب


هر موسسه اعتباری و یا بانکی برای این که بخواهد عضو شتاب شود، نیاز است که از قبل تاییدیه بانک مرکزی را گرفته و با آن قراردادی را تنظیم کرده و بپذیرد. تمامی افرادی که می خواهند از شبکه شتاب استفاده کنند باید از قبل حساب جاری باز کرده و حق برداشت از این حساب را به مرکز شتاب دهند. عضویت در آن باید براساس مقرارتی باشد که مرکز شتاب مقرر کرده است.

[ratings]

اسکرول به بالا