5 مرحله در تولید نرم افزار

طراحی و تولید نرم افزار سفارشی تقریبا برای هر سازنده ای می تواند دلهره آور باشد، به خصوص اگر سابقه فنی نداشته یا به طور کامل با مراحل توسعه نرم افزار آشنا نباشید، بیشتر از آن نیز دلهره آور است.

خبر خوب این است که اگر فرد متخصصی را برای تولید نرم افزار استخدام کردید، لزوما نیازی به این که خودتان هم بنشینید و به یادگیری نحوه تولید نرم افزار بپردازید، ندارید. با این حال، بهتر است که ایده ای از روند کار داشته باشید و بدانید که چه مراحلی را برای توسعه نرم افزار در طول پروژه طی می کنید؟با دانستن این اطلاعات می دانید که چه انتظارهایی از نرم افزار داشته باشید و کجا باید واکنش نشان دهید. و حتی بهتر است که درباره زبان برنامه نویسی آینده دار و نرم افزاری که برای تولید نرم افزار نیاز است اطلاعات داشته باشید.

 

اگر زمان کافی برای مطالعه متن ندارید…. شما دوستان میتوانید مجموعه اطلاعات گفته شده در این صفحه را در پادکست ما گوش دهید 

 

تولید نرم افزار سفارشی
نرم افزار سفارشی

با این که که یک پروژه، منحصر به فرد و تک است، اما پروسه تولید نرم افزار معمولا برای همه پروژه ها یکسان است. هر پروژه رابطه ای بین تیم برنامه نویسی و مشتری است. زمانی که با این ۵ مرحله تولید نرم افزار آشنا شدید، کمتر احساس خطر می کنید و راحت تر با تولید نرم افزار پیش می روید.

مراحل تولید نرم افزار سفارشی


مرحله اول تولید نرم افزار: آنالیز

یک تصور غلط رایج در بین صاحبان مشاغل این است که مهمترین مرحله تولید نرم افزار شامل طراحی و کدنویسی است. درست است که طراحی خوب و یک کدنویسی صحیح بسیار مهم است؛ ولی اگر این نرم افزار متناسب با نیازهای تجاری شما نباشد، نتیجه این طراحی خوب و کافی نخواهد بود.

در واقع، مرحله تجزیه و تحلیل مهمترین مرحله در تولید نرم افزار است. تیم های توسعه نرم افزار به این مرحله توجه بسیاری می کنند. فراتر از تولید نرم افزاری که به زیبایی طراحی شده باشد، همچنین کاربر پسند و بدون اشکال باشد، شما به ابزاری نیاز دارید که بتواند سرمایه و بازده آن را به شما بازگرداند. به طور مثال در نرم افزار های قرض الحسنه باید به تمامی بخش ها از بازگشایی حساب و کار با آن تا بستن حساب در نرم افزار قرض الحسنه توجه کرد و دید که آیا برای کاربران کار با آن آسان است یا خیر؟

در طول این مرحله، ما وقت خود را صرف یادگیری فرآیندهای تجاری، چالش ها، اکوسیستم های فنی و اهداف می کنیم. پس از جمع آوری این اطلاعات، اهداف و دامنه کار را مشخص کنید.

برخی از علائم هشدار دهنده که نشان می دهد این مرحله به خوبی اجرا نشده، به صورت زیر است:

  • زمانی که برنامه نویس برای شناخت کسب و کار شما و پروسه آن، تلاش کافی نکرده باشد.
  • مطمئن هستید که ساخت نرم افزار مشکل شما را حل نمی کند.
  • برنامه نویس زمان و برنامه ریزی کاری به شما نمی دهد.

مرحله دوم: طراحی

هنگامی که مشخص کردید برای تولید نرم افزار سفارشی خود، چه اهدافی دارید و چه نتایجی انتظار دارید، همچنین مشخص کردید که دامنه کار تولید نرم افزار باید چگونه باشد، زمان طراحی نرم افزار رسیده است.

در فاز طراحی، شما و تیم تولید نرم افزار، مشخص می کنید که چه نیازهایی دارید، چگونه به نظر برسد و زمانبندی توسعه چگونه باشد. در این مرحله جریان کارهای نرم افزار ترسیم می شود، مشخص می شود که از چه دیتابیسی استفاده شده و نیاز به ایجاد یک مدل دیتا است.

از علائم هشدار دهنده در مرحله دوم:

  • برنامه نویس وعده های زیادی می دهد.
  • تیم شما درگیر تصمیم گیری ها در زمینه طراحی نمی شود.
  • هیچ برنامه ای برای در ارتباط بودن با شما ندارند.
طراحی نرم افزار
طراحی نرم افزار

مرحله سوم: کدنویسی

زمانی که تمام نیازمندی ها و اطلاعات مربوطه برای تولید نرم افزار مشخص شد و نقشه آن کشیده شد، حال زمان کدنویسی آن است. حتما باید توجه کنید که کدنویسی زودتر از دو مرحله دیگر شروع نشود.

قبل از نوشتن کد، باید تمام طرح ها ریخته شود. در این فاز، تمام مراحل می تواند به مراحل کاری کوچکتر تقسیم شوند. به آرامی پیش رفتن، این اجازه را به شما می دهد تا هر مرحله را بررسی کرده و از آن ها فیدبک بگیرید.

در واقع یک کشتی کوچک ساخته می شود، زمانی که از شناور شدن آن اطمینان حاصل شد، کشتی بزرگتری ساخته می شود. زمانی که شما در حال ساخت این کشتی هستید، باید با برنامه نویس در ارتباط باشید. داشتن جلسات، تماس های تلفنی و دیگر کانال های ارتباطی می تواند به شما کمک کند.

از علائم هشدار دهنده در مرحله سوم:

  • هیچ ابزاری برای پیگیری پیشرفت کار خود ندارد.
  • ارتباط با شما در طول کار کم است یا اصلا با شما ارتباطی نمی گیرند.

مرحله چهارم: آزمایش

آزمایش متداوم نرم افزار در طول کد نویسی و تولید نرم افزار به شما کمک می کند تا با مشکلات کار آشنا شوید و به حل آن بپردازید. تست کردن مرحله به مرحله، باعث می شود که در مراحل بعدی دچار مشکل نشوید.

همچنین قبل از اجرای نرم افزار، باید در مرحله نهایی، آزمایش انجام داد. در این مرحله، گروهی از کاربران برای آزمایش محصول انتخاب می شوند تا بازخورد خود را به تیم نرم افزار برگردانند. آزمایش کاربر برای مشخص کردن مشکلاتی که برنامه نویسان متوجه آن نمی شوند، بسیار اهمیت دارد.

از علائم هشدار دهنده در مرحله چهارم:

  • تیم شما در فاز آزمایش کردن دخیل نیست.
  • آزمایش را تنها برای پایان کار می گذارند.

مرحله پنجم: نصب و اجرا

سرانجام، وقت آن رسیده است که نرم افزار سفارشی جدید و کاربردی خود را به بازار عرضه کنید. این مرحله از تولید با فشار دادن یک دکمه انجام نمی شود. این اجراشدن باید مرحله به مرحله انجام شود.

ابتدا، کارکنان شما باید نحوه استفاده از آن را آموزش ببینند و این که چگونه می توان آن را پشتیبانی کرد؛ سپس، نرم افزار برای تمام کاربران منتشر شود (کاربران شرکت، مشتری و هرکس دیگر).

زمانی که قرار است نرم افزار شما اجرا شود، مطمئن باشید که یکی از افراد تیم برنامه نویس، آنجا باشد، تا اگر مشکلی ایجاد شد، بتواند آن را برطرف کند. این مرحله زمانی کامل می شود که نرم افزار به صورت موفقیت آمیزی اجرا شده و استفاده شود.

از علائم هشدار دهنده در مرحله پنجم:

  • قرارداد شما با تیم برنامه نویسی پشتیبانی را پوشش ندهد.
  • بعد از ساخت نرم افزار، آموزش آن را پوشش ندهند.

نگهداری از نرم افزار


فقط به این دلیل که تمام مراحل نرم افزار به پایان رسیده است، بدین معنی نیست که روند کار به پایان رسیده است. برای اطمینان از این که نرم افزار به خوبی کار کند باید برنامه ای برای نگهداری آن وجود داشته باشد.

به عنوان یک مشتری، شما باید در کل روند تولید مشارکت داشته باشید. در هیچ سناریویی، نبود جلسات در حین ساخت نرم افزار توجیه ندارد. تولید نرم افزار سفارشی فرآیندی است که نیاز به مشارکت و برنامه ریزی دارد. همین جلسات به شما کمک می کند تا نرم افزار از ایده به نتیجه مورد نظر برسد.

نرم افزارهای حسابداری، نرم افزار قرض الحسنه و نرم افزارهای تعاونی اعتبار جز دسته های نرم افزار سفارشی هستند که اگر بخواهید درباره سفارش آماده سازی یکی از این موارد تصمیم بگیرید، می توانید با  شرکت برنامه نویسان نو اندیش پاسارگاد در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

با امتیاز دهی به ما در ارائه مقاله بهتر کمک کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا