کاربرد هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف، در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌‌ای در حال افزایش است. قابلیت‌های متنوع و انعطاف‌پذیری هوش مصنوعی، سبب ورود آن به زمینه‌های مختلف علم و صنعت شده است. به همین دلیل، توسعه‌دهندگان سیستم‌های حسابداری، بیش از گذشته به دنبال بهبود عملکرد حسابداری با هوش مصنوعی هستند. هوش مصنوعی با مزایایی مثل امکان پیش بینی فعالیت‌های مالی، اتوماسیون، ارتقاء عملکرد، کاهش خطای انسانی، کاهش هزینه‌ها و … می‌تواند به بهبود فرآیندهای حسابداری کمک کند. در ادامه این مقاله، چگونگی بهبود عملکرد سیستم‌های حسابداری با هوش مصنوعی را بررسی می‌کنیم.

هوش مصنوعی چیست؟


هوش مصنوعی، AI یا Artificial Intelligence، به فناوری‌هایی گفته می‌شود که به سیستم‌های کامپیوتری اجازه می‌دهند تا مانند انسان‌ها تصمیم بگیرند و عمل کنند. با استفاده از هوش مصنوعی، سیستم‌های دیجیتال می‌توانند با دریافت اطلاعات اولیه و بررسی پارامترهای مختلف، امور مختلفی را انجام دهند. برای مثال این سیستم‌ها می‌توانند اطلاعات موردنیاز کاربر را جمع‌آوری و ارائه کنند و در صورت نیاز، آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنند. همچنین این سیستم‌ها می‌توانند بر اساس داده‌های قبلی، روندهای آینده را پیش‌بینی کنند.

به طور کلی هوش مصنوعی قابلیت تحلیل و تصمیم‌گیری را دارد و می‌تواند انجام بسیاری از امور را ساده‌تر کند. کاربرد هوش مصنوعی محدود به یک یا چند زمینه نیست و به دلیل انعطاف‌پذیری، می‌تواند در زمینه‌های مختلف مانند حسابداری و امور مالی مورد استفاده قرار بگیرد. شرکت‌های ارائه دهنده سیستم‌های حسابداری، به دنبال بهبود عملکرد حسابداری به کمک هوش مصنوعی هستند.

کاربرد هوش مصنوعی در بهبود عملکرد حسابداری
کاربرد هوش مصنوعی در بهبود عملکرد حسابداری

مزایای هوش مصنوعی برای سیستم‌های حسابداری


هوش مصنوعی می‌تواند مزایای مختلفی را برای سیستم‌های حسابداری به دنبال داشته باشد. در ادامه چند مورد از مزایایی که سبب بهبود عملکرد سیستم های حسابداری با هوش مصنوعی می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

۱٫ بهبود عملکرد حسابداری با هوش مصنوعی

یکی از مزایای بهبود عملکرد سیستم های حسابداری با هوش مصنوعی، افزایش سرعت انجام امور است. هوش مصنوعی می‌تواند با سرعت بالایی داده‌ها را تحلیل کند و بسیاری از امور حسابداری را بدون دخالت نیروی انسانی و با سرعتی به مراتب بیشتر از انسان پیش ببرد. افزایش سرعت انجام امور، رضایت مدیران، کارکنان و مشتریان را در پی خواهد داشت.

۲٫ دقت در انجام امور و کاهش خطا

دقت در محاسبه، ورود و پردازش اطلاعات در حسابداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با استفاده از هوش مصنوعی در انجام امور حسابداری، دقت و صحت انجام امور به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. به این ترتیب، امکان بروز خطاهای انسانی در انجام امور کاهش می‌یابد.

۳٫ صرفه جویی در هزینه‌ها

استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های حسابداری، از چند جهت باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. اولین نقش هوش مصنوعی در کاهش هزینه‌ها، کاهش نیاز به نیروی انسانی است. زیرا هوش مصنوعی، بسیاری از امور حسابداری را که در گذشته برای انجام آن‌ها نیاز به نیروی انسانی بود، با سرعت بالا انجام می‌دهد. به این ترتیب دیگر نیازی به استخدام نیروی انسانی برای انجام این امور و بهبود عملکرد حسابداری با هوش مصنوعی نخواهد بود.

از طرف دیگر، با استفاده از هوش مصنوعی از بروز خطاهای انسانی نیز جلوگیری می‌شود و به این ترتیب، هزینه‌های ناشی از اشتباهات نیز به طور کامل حذف می‌شود.

۴٫ جمع آوری داده‌ها در بهبود عملکرد حسابداری با هوش مصنوعی

با استفاده از هوش مصنوعی در سیستم حسابداری، می‌توان داده‌ها را به شیوه دلخواه جمع‌آوری، طبقه‌بندی و ذخیره کرد. هوش مصنوعی این امکان را فراهم می‌کند تا سیستم حسابداری را برای ثبت، طبقه‌بندی و نمایش اطلاعات موردنیازتان برنامه ریزی کنید.

۵٫ ایجاد فرصت‌های شغلی جدید

با توسعه هوش مصنوعی و افزایش کاربرد آن در حسابداری، فرصت‌های شغلی جدیدی نیز ایجاد می‌شود. هوش مصنوعی، برای توسعه و فعالیت همواره نیاز به نظارت انسان دارد. مشاغل جدیدی که در رابطه با کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری ایجاد می‌شوند، شامل بهبود عملکرد سیستم‌ها، ایجاد قابلیت‌های جدید، نگهداری و مدیریت سیستم‌های دارای هوش مصنوعی، توسعه ابزارهای مدرن و … است.

بهبود عملکرد سیستم های حسابداری با هوش مصنوعی
بهبود عملکرد سیستم های حسابداری با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی چه کاربردی در سیستم‌های حسابداری دارد؟


هوش مصنوعی قادر است با شناسایی الگوها و یادگیری روندهای حسابداری، امور مختلفی را به انجام برساند. برخی از کاربرد‌های هوش مصنوعی در سیستم‌های حسابداری عبارتند از:

۱٫ ورود، پردازش و تطبیق داده‌ها

هوش مصنوعی امکان پردازش و تطبیق داده‌ها را با سرعت و دقت بالا فراهم می‌کند. با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان اطلاعات مالی، تراکنشات، فاکتورها و … را به سیستم حسابداری وارد و آن‌ها را پردازش کرد. بکارگیری هوش مصنوعی، امکان خطا در این امور را نیز کاهش می‌دهد.

۲٫ شناسایی تخلفات در بهبود عملکرد حسابداری با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق، تخلفات مالی را در سیستم‌های حسابداری شناسایی و گزارش کند. توسعه دهندگان این سیستم‌ها می‌توانند داده‌هایی را برای شناسایی الگوهای غیرقانونی در اختیار سیستم هوش مصنوعی قرار دهند تا در صورت بروز این مشکلات، سیستم به طور خودکار آن‌ها را شناسایی و نظارت کند. به این ترتیب، روندهای حسابرسی با دقت بالاتری انجام می‌شوند.

۳٫ برنامه ریزی و بودجه بندی

هوش مصنوعی می‌تواند با دریافت اطلاعات لازم، برای امور آینده هر شرکت یا سازمان، برنامه‌ریزی مالی و بودجه‌بندی ارائه دهد. یک سیستم دارای هوش مصنوعی می‌تواند داده‌های مالی را با حداقل خطا تحلیل کند و برای تصمیمات استراتژیک یک شرکت یا سازمان، برنامه‌ریزی دقیقی را ارائه دهد.

۴٫ بهبود عملکرد حسابداری با هوش مصنوعی در فعالیت‌های مالی دوره ای

هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعات و گزارشاتی را درباره فعالیت‌های مالی دوره‌‌ای ارائه دهد و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کند. برای مثال، هوش مصنوعی می‌تواند برای امور مالیاتی شرکت‌ها برنامه ریزی دقیقی انجام دهد تا اعتبارات مربوط به این امور تامین شوند و در زمان مناسب به انجام برسند. به این ترتیب، بدهی‌های مالیاتی شرکت‌ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. همچنین با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان برای دریافت‌ها و پرداخت‌های دوره‌‌ای برنامه ریزی کرد و گزارشات دقیقی را برای هر کدام دریافت کرد.

شرکت دانش بنیان برنامه نویسان نواندیش پاسارگاد، انواع سیستم‌های تحت وب، سخت افزاری و نرم افزاری را برای سازمان‌ها و شرکت‌ها ارائه می‌دهد. این شرکت به طور خاص محصولات متنوعی را برای صندوق‌های قرض الحسنه ارائه می‌دهد که نرم افزار قرض الحسنه یکی از این محصولات است. از دیگر محصولات شرکت پاسارگاد، می‌تواند به سیستم‌های مالی و حسابداری اشاره کرد. بهبود عملکرد سیستم‌های حسابداری با هوش مصنوعی، همواره مورد توجه کارشناسان شرکت پاسارگاد بوده است. کارشناسان این شرکت تلاش می‌کنند تا با استفاده از فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، عملکرد سیستم‌های خود را به طور قابل توجهی بهبود دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

با امتیاز دهی به ما در ارائه مقاله بهتر کمک کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا