صندوق فروشگاهی سنتی
اکثر مشاغل معاملات روزانه بسیاری دارند و گاهی هزاران مورد را پردازش می کنند. برای مدیریت چنین حجمی، مشاغل باید خود را برای سخت افزاری و نرم افزاری شدن آماده کرده تا بتوانند عملیات تراکنش های نقدی را بدون مشکل انجام دهند. صندوق فروشگاهی سنتی یا الکترونیکی در واقع قلب تجارت های خرد است.
بسیاری از افراد ممکن است این دو را یکی بدانند در صورتی که این گونه نیست. در حقیقت تفاوت های کلیدی زیادی وجود دارد که روی مسیری که برای تجارت خود طی می کنید، تاثیر می گذارد. بیایید بررسی کنیم که صندوق فروشگاهی سنتی چیست، سیستم POS چیست و چه تفاوت هایی دارند؟
صندوق فروشگاهی سنتی و الکترونیکی
تعریف رسمی اصطلاح “صندوق فروشگاهی” به این صورت است: “یک ماشین تجاری که معمولاً دارای کشوی پول است، میزان هر فروش را نشان داده و میزان پول دریافتی را ثبت می کند.”
یک صندوق فروشگاهی تراکنش هایی که در فروشگاه شما اتفاق می افتد را ثبت کرده و سوابق ورود و خروج پول را وارد می کند. همچنین می تواند مالیات را محاسبه کرده، اضافه کند، رسید تولید کرده و ردیابی نحوه فروش ساده را ارائه دهد. بسیاری از مغازه های عمده فروشی و فروشگاه های بزرگ از صندوق های فروش سنتی و مدرن استفاده می کنند.
صندوق فروشگاهی اولین بار در سال ۱۸۷۹ توسط تاجر شراب و سیگار به نام جیمز ریتی به عنوان اقدامی پیشگیرانه برای سرقت کارکنان اختراع شد. درست است که آن زمان سرقت کارکنان از صندوق ها بیشتر بود، ولی هنوز هم یکی از نگرانی های خرده فروشان است.
صندوق فروشگاهی سنتی
صندوق فروشگاهی سنتی از آن زمان تا به امروز راه زیادی را طی کرده است. در حال حاضر، صندوق های فروشگاهی الکترونیکی وجود دارد که در رستوران ها دیده می شوند. این دستگاه های جدید، نمونه های قویتری برای انجام معاملات نقدی هستند.
به طور کلی، صندوق های فروشگاهی سنتی ارزان تر هستند، ولی اگر می خواهید عملکردهای بیشتری مانند خواندن کارت های اعتباری، اسکنر بارکد یا ترازو داشته باشند، بهتر است روی نمونه هایی مدرن تر سرمایه گذاری کنید.
نقطه فروش، به عنوان “مربوط به مکانی مانند باجه خروجی که کالایی خریداری می شود.” سیستم های نقطه فروش یا نقطه خرید یا POS، مکانیزم هایی هستند که مشتریان و فروشندگان برای انجام معاملات نقدی از آن استفاده می کنند.
اساساً POS مانند یک صندوق فروشگاهی رباتیک است. شما می توانید برای انجام معاملات نقدی و انجام هرکاری که یک صندوق فروشگاه معمولی انجام می دهد، از آن استفاده کنید. علاوه بر این، می توانید گزارش POS دقیقتری در مورد معاملات به دست آورید. POS معمولاً دارای رابط کاربری لمسی است که کارکنان برای مدیریت خرید از آن استفاده می کنند. POS ممکن است شامل اجزا زیر باشد:
سیستم های POS در سال ۱۹۷۰ معرفی شدند. زمانی که صندوق فروشگاهی سنتی تبدیل به ترمینال های کامپیوتری POS شد، عملکردهایی مانند پردازش کارت اعتباری و مدیریت اولیه موجودی به راحتی قابل انجام شد. آنها در دهه ۸۰ و۹۰ محبوبیت زیادی پیدا کردند و در محیط های خرده فروشی متداول شدند.
سیستم های POS
با گذشت سال ها این سیستم های POS پیشرفت های وسیعی کرده اند. درحال حاضر، بسیاری از پایانه های POS یا سایر ابزارهای تجاری مانند مدیریت موجودی، حسابداری یا نرم افزار مدیریت انبار اغدام می شوند. برخی از آن ها به اندازه کافی قوی هستند و به عنوان مرکز مدیریت فروش عمل کرده و همه امور فروش، موجودی و مدیریت مشتری را به عهده گرفته اند.
سیستم های POS برای مشاغل فروش چند کانالی بسیار مهم هستند، زیرا می توانند داده ها را در مکان های مختلف فروشگاه، انبار یا مراکز دیگر، ردیابی و همگام سازی کنند. آنها یک مکان متمرکز برای داده ها ارائه می دهند که به خرده فروشگان اجازه می دهد از طریق یک پلتفرم واحد روی تمام کانال ها و بخش های فروشگاه کنترل داشته باشند.
سیستم های POS همچنین دارای ویژگی های زیر برای تجارت است:
نقطه فروش موبایل یا mPOS نمونه جدیدتری از صندوق فروشگاهی مدرن است. مشخص است که POS برای موبایل ساخته نشده ولی mPOS برای گوشی به روز رسانی شده است. این سیستم به فروشندگانی که مکان های متعددی دارند یا اغلب درون بازارها یا در رویدادها کار فروش را انجام می دهند، تجهیزات لازم برای فروش را ارائه می دهد.
POS گوشی همراه
mPOS صندوق فروش همراه و مانند موبایل است. بنابراین به جای این که مشتری را مجبور کنیم به محل نقطه فروش برای خرید برود، این شمایید که با صندوق فروش به سوی مشتری می روید. این سیستم شانس انجام خرید را بالاتر می برد. نرم افزارهای مربوط به mPOS امروزه بسیار مورد پسند تجارت ها قرار گرفتهاند. هرچند ممکن است مجبور شوید برای آنها مبلغی را به صورت ماهانه بپردازید.
نرم افزار صندوق فروشگاهی mPOS یکی از نرم افزار های تخصصی در حوزه حسابداری و فروش است. برای تهیه نرم افزارهای حسابداری و مالیاتی مانند برنامه مدیریت قرض الحسنه و نرم افزارهای تعاونی اعتبار می توانید با ما در شرکت برنامه نویسان نو اندیش پاسارگاد تماس گرفته تا در این زمینه شما را راهنمایی کنیم.
در ظاهر به نظر می رسد که صندوق فروشگاهی سنتی و سیستم های مدرن POS یک هدف دارند، آن هم افزایش فروش است. درحالیکه، با این که هر دو می توانند این هدف را به خوبی به سرانجام برسانند ولی تمایزات زیادی دارند.
صندوق فروشگاهی سنتی دستگاهی است که پول نقد شما را در کشو ذخیره می کند و به شما امکان می دهد تا مراحل پرداخت را تسهیل کنید.
در حالی که سیستم POS می تواند این کار را انجام داده و به شما در اداره تجارت خردتان نیز کمک کند. بزرگترین تفاوت بین صندوق فروشگاهی سنتی و POS این است که دستگاه دوم بسیار قویتر بوده و ویژگی های بسیار خوبی دارد، از جمله موارد زیر:
صندوق فروشگاهی این امکان را به شما داده تا فروش خود را افزایش دهید و مجهز به کشویی مطمئن برای سپرده ها و صورتحساب های خود باشید. برخی از صندوق های فروشگاهی سنتی می توانند براساس الزامات مالیاتی سفارشی شوند و برخی دیگر می توانند گزارش های اولیه فروش را ارائه دهند.
در مقابل سیستم هایPOS موارد زیر را برای شما فراهم می کنند:
سیستم های POS مدرن نسبت به صندوق فروشگاهی سنتی قابلیت حمل و انعطاف پذیری بیشتری دارند. نمونه صندوق فروشگاهی سنتی تنها به صورت ماشینی ارائه می شود ولی سیستم های POS در انواع مختلف روی کامپیوتر، تبلت یا گوشی نیز وجود دارند و می توانند فرآیند پرداخت را به راحتی ممکن سازند.
شما می توانید بنابر شرایط تجارت خود نوع آن را انتخاب کنید.
سیستم های POS مزیت دیگری نسبت به صندوق فروشگاهی سنتی دارند. اکثر صندوق های فروش می توانند به پردازنده پرداخت متصل شوند. اما وقتی از سیستم های POS استفاده می کنید، می توانید آنها را با دیگر نرم افزارهای ضروری تجارت مانند موارد زیر نیز اغدام کنید: