صندوقدار
صندوقدار یک شغل بسیار مهم در بانکها و مؤسسات مالی است. این فرد مسئول نگهداری و مدیریت صندوقها، مستندات مالی، سایر اوراق بهادار و اشیاء گرانبها است. وظیفه شغلی صندوقدار دریافت و پرداخت پول و به طور کلی حفاظت از داراییهای مؤسسه و مشتریان در موسسات و سازمان هایی غیر از موسسات مالی مانند خواربار فروشی، فروشگاه های لوازم خانگی و غیره است. او باید با دقت بالا نسبت به بررسی و جمع آوری اطلاعات مالی و اوراق بهادار، محافظت کند و همچنین کنترل داشته باشد تا هیچ گونه خطایی اتفاق نیفتد. صندوقدار همچنین مسئول تعیین میزان هزینهها و پول نقدی برای مؤسسه است و باید با دقت بالا به محاسبه آنها بپردازد. در کل، نقش صندوقدار بسیار حساس است و باید با دقت بالا و تخصص مناسب اجرا شود. صندوقدارها وظیفه پردازش و انجام تراکنش های با کارت اعتباری را چه با عموم مردم و چه با دیگر کارمندان نیز به عهده دارند.
صندوقدار به شخصی گفته میشود که در بانکها و مؤسسات مالی علاوه بر مسئولیت حفاظت از داراییها و اوراق بهادار موسسات و مشتریان، میزان هزینه ها و معاملات نقدی آن ها را به طور دقیق محاسبه و تعیین می کند.
در شرکتها، صندوقدار نقش مهمی در مدیریت داراییهای نقدی و اوراق بهادار دارد. وظیفه اصلی او، نگهداری و ایمنسازی داراییهای شرکت است که باید با دقت بالا انجام شود. صندوقدار همچنین باید برای تأمین منابع مالی شرکت، هزینههای پرداختی را محاسبه کرده و بودجههای لازم را تأمین کند. علاوه بر این، او باید تمامی فعالیتهای مربوط به حسابداری و مدیریت مالی را به صورت دقیق و با پیش بینیهای صحیح انجام دهد تا هیچ گونه خطایی در این زمینه رخ ندهد.
نقش صندوقدار بر عملکرد شرکتها بسیار حائز اهمیت است. او به عنوان مسئول تأمین و مدیریت منابع مالی شرکت، میتواند در بهبود عملکرد شرکت و افزایش سودآوری آن نقش بسزایی داشته باشد.
صندوقدار با برنامهریزی و بودجهبندی صحیح، میتواند هزینههای شرکت را کنترل کند و به دست آوردن سود زیادی کمک کند. همچنین او با ارائه گزارشات مالی دقیق و به روز، میتواند به مدیران شرکت در تصمیمگیریهای استراتژیک کمک کند و همچنین به سرمایهگذاران و اعتماد عمومی به شرکت کمک کند.
صندوقدار همچنین با نظارت بر سرمایهگذاری شرکت، میتواند از بهینه بودن سرمایهگذاری اطمینان حاصل کند و با پایبندی به مقررات و قوانین مالی، خسارتهای حاصل از نقض قوانین را کاهش دهد.
به طور کلی، صندوقدار با اجرای دقیق و موفقیتآمیز وظایفش، میتواند در بهبود عملکرد شرکت و افزایش سودآوری آن نقش بسزایی داشته باشد.
به عنوان یک صندوقدار، برای داشتن یک کارآمدی و موفقیت در کار خود، شما نیاز به مهارتهای زیر خواهید داشت:
صندوقدار در شرکت های بزرگ نیاز به آشنایی و کار با نرم افزارهای حسابداری ایمن و آسان برای استفاده و یادگیری دارد. شرکت برنامه نویسان نو اندیش پاسارگاد با سال ها تخصص و تجربه در حسابداری و طراحی نرم افزار مدیریت و نرم افزار حسابداری، که برنامه مدیریت قرض الحسنه و نرم افزارهای تعاونی اعتبار را نیز برای مشتریان خود طراحی می کند، می تواند این نرم افزارها را در اختیار شرکت شما قرار دهد، با ما تماس بگیرید.
بسته به محل کار صندوقدار (یک شرکت زنجیره ای نیازمندی های متفاوتی نسبت به یک فروشگاه مواد غذایی محلی دارد) شرایط شغلی آنها متفاوت است. با این حال، الزمات اولیه شغل صندوقدار عبارتند از:
الزامات شغلی
صندوقدار در یک فروشگاه کوچک مانند یک خواربار فروشی کوچک، فروشگاه لباس بوتیک یا سالن ناخن، اساسا مانند یک منشی یا نماینده خدمات مشتری عمل می کند. توجه به این نکته ضروریست که اگر مسئولیت رسیدگی به وجوه نقدی یا پرداخت های الکترونیکی علاوه بر سایر وظایف دفتری انجام می شود، این وظیفه باید از مسئول دفتر جدا شود. این کار برای حفظ چک و تراز حسابداری در فروشگاه به صورت صحیح، ضروریست.
در اینجا لیستی از وظایف متداول یک صندوقدار آمده است که بسته به یک محل کار متفاوت است:
در موسسات بزرگتر از خرده فروشی ها، نقش صندوقدار بیشتر به حجم تراکنش های نقدی و کارتی بستگی دارد که باید به صورت روزانه انجام شود. تفکیک وظایف نیز در این سطح از مشاغل برای حفظ تراز حسابداری اهیمت دارد. یکی از نمونه های شغل های متوسط شرکت های زنجیره ای فروش پوشش داخلی ماشین هستند. در این مورد، صندوقدار شخصی است که به عنوان پذیرنده و منشی نیز عمل می کند. صندوقدار هم از مشتری استقبال کرده و هم مسئولیت رسیدگی به تراکنش های نقدی و کارت اعتباری را بر عهده می گیرد.
در برخی از موارد، صندوقدار نقش فروشنده را نیز ایفا می کند، که در این حالت بخشی از حقوق و سود فروش به صندوقدار تعلق می گیرد. این نوع عملکرد صندوقدار برای باشگاه های ورزشی و حتی اسپاها کاربرد دارد.
صندوقداران برای مشاغل بزرگتر
در یک فروشگاه یا شرکت های بزرگتر، تقریباً همیشه شخصی وجود دارد که به تنهایی مسئولیت انجام کلیه تراکنش های نقدی و کارتی را بر عهده دارد. منطقی ترین مکان برای یافتن این شغل اداری در دفتر بازرگانی و بخش حسابداری آن است. در یک دفتر بزرگ، این شغل یک عملکرد اختصاصی دارد که در آن معاملات کار کافی برای صندوقداران را فراهم می کند تا این نقش تنها شغل تمام وقت آنها باشد.
نمونه ای از صندوقدار که در یک تجارت بزرگ کار می کند، صندوقدار شاغل در یک دفتر وکالت، فروشگاه های بزرگ، هتل بزرگ یا بیمارستان را می توان نام برد. صندوقداران در این نوع مشاغل ممکن است به وکلای داخلی، مهمانان هتل، خریداران یا بیماران و کارکنان خدمات ارائه دهند. این صندوقداران کاملاً متفاوت از صندوقدارهایی هستند که اقلام موجود را در سوپرمارکت اسکن می کنند، مسئولیت بسیار بیشتری داشته و به مهارت های ریاضی و کامپیوتری بیشتری نیاز دارند. برای مثال، یک صندوقدار در یک شرکت بازرگانی جهانی، به نوعی می تواند مانند یک حسابدار عمل کند.
شایان ذکر است که بسته به جایی که صندوقدار کار می کند، علاوه بر مسئولیت های ذکر شده، مسئولیت های دیگری نیز وجود دارند. اگر در یک سوپرمارکت کوچک صندوقدار هستید، ممکن است از شما خواسته شود که اقلام ناخواسته را به قفسه ها برگردانید. اگر در یک فروشگاه رفاهی کار می کنید، ممکن است مجبور شوید حواله های پولی ایجاد کنید.
صندوقداری به عنوان یک شغل، در بسیاری از کشورها محبوب است. صندوقداران مسئول مدیریت و نگهداری سرمایههای مختلف هستند، از جمله پول نقد، اوراق بهادار، اموال ثابت و اموال دیگر. حقوق صندوقداران به وفور در بازار کار وجود دارد و بسته به کشور، شهر و سابقه کاری افراد متفاوت است. تقریبا نیمی از صندوقداران به صورت پاره وقت کار می کنند. از اکثر صندوق داران خواسته می شود که آخر هفته، عصر و یا تعطیلات نیز کار کنند. به همین ترتیب میزان حقوق دریافتی آنها بنا بر نوع فروشگاه، بزرگی یا کوچکی آن و میزان ساعتی که کار می کنند، متفاوت خواهد بود.
به طور کلی، حقوق صندوقداران بیشتر از حقوق متوسط میانگین باید داشته باشد. همچنین، تجربه و مهارت در این حرفه نقش بسیار مهمی در تعیین حقوق دارند.
لازم به ذکر است که نقش صندوقداری به شدت وابسته به نوع صندوق (بانکی، سرمایه گذاری، بازنشستگی و …) است و در هر نوع صندوق ممکن است کمی تفاوت داشته باشد. اما در کل، برخی از سؤالات پر تکرار درباره نقش صندوقدار عبارتند از:
صندوقدار در یک شرکت نقش مهمی در مدیریت مالی و مالیاتی شرکت را دارد. او مسئول مدیریت و پایش بودجه و هزینههای شرکت است. همچنین او باید اموال موجود در صندوق را حفظ کرده، سرمایه گذاری های لازم را انجام داده و بر جریان های پولی صندوق نظارت داشته باشد.
وظایف و مسئولیتهای صندوقدار شامل مدیریت بودجه، پیش بینی هزینهها، تنظیم گزارشات مالی، مدیریت حسابهای بانکی و پرداختها، ارتباط با بدهکاران و بستانکاران، مدیریت مالیات و بیمههای شرکت و غیره است. صندوقدار مسئولیت مراقبت از پول و داراییهای یک سازمان و اجرای فعالیتهای مرتبط با آن را بر عهده دارد.
نقش صندوقدار در مدیریت مالی و پایش بودجه و هزینههای شرکت میتواند بهبود عملکرد شرکت را فراهم کند. همچنین، مدیریت خوب منابع مالی شرکت، نقش مهمی در رشد و پیشرفت شرکت دارد.
مهارتهای مورد نیاز برای کار در نقش صندوقدار شامل آشنایی با مفاهیم مالی، قدرت تجزیه و تحلیل، مهارتهای ارتباطی و همکاری با دیگران، توانایی مدیریت زمان، دقت و دقت بالا در کار، و غیره است.
صندوقدار با مدیریت خوب منابع مالی، پایش بودجه و هزینههای شرکت، و تهیه گزارشات مالی دقیق، میتواند به بهبود عملکرد شرکت کمک کند.
برای کار در نقش صندوقدار، آشنایی با مفاهیم مالی و حسابداری، مدرک تحصیلی در رشته حسابداری و مالیات و تجربه کاری در زمینه مدیریت مالی و حسابداری الزامی است.
مهارتهایی که برای شغل صندوقدار لازم است شامل: دقت، دانش حسابداری، توانایی حل مسائل، توانایی هماهنگی با دیگران و سواد مالی است. علاوه بر این برای شغل صندوقداری، مهارت هایی مثل: صبر، قابلیت تحمل فشار، تجربه در کار با اموال و سرمایه گذاری، مهارت های ارتباطی و روابط عمومی بالا و آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به صندوقداری الزامی است.
صندوقدار میتواند از سرقت پول با استفاده از مهارتهای حفاظتی، استفاده از سیستمها و فرآیندهای مربوط به پولداری، آموزش کارکنان در خصوص امنیت و تحقیقات بر روی موارد مشکوک جلوگیری کند.
برای شغل صندوقدار معمولاً حداقل باید مدرک کارشناسی ارشد در حوزه مالی و حسابداری یا مدیریت بازرگانی داشته باشید. همچنین، گواهی نامه های مربوط به مالیات، حسابداری و سرمایه گذاری، مدرک حسابداری، مدرک ضمانتنامه یا بیمه و مجوز اشتغال به کار صادر شده توسط مراجع مختصص، می تواند در این شغل مفید باشد.
نقش صندوقدار بیشتر در حفظ و نگهداری داراییها و مدارک مالی شرکت و همچنین اجرای کنترلهای داخلی بر روی آنهاست. در حالی که حسابرس، بررسی و ارزیابی اطلاعات مالی شرکت را انجام میدهد تا اطمینان حاصل شود که این اطلاعات دقیق و معتبر هستند. به عبارت دیگر، حسابرس بیشتر در فرآیند بررسی و اثبات صحت اطلاعات مالی شرکت فعالیت میکند، در حالی که صندوقدار بیشتر در حفظ و نگهداری این اطلاعات مالی و داراییهای شرکت مشغول است.